Overtollige of slappe huid als gevolg van snel gewichtsverlies.

Hoe ontstaat overtollige huid?

Overtollige of slappe huid is een gevolg van snel gewichtsverlies. Dit kan bijvoorbeeld na een chirurgische ingreep zoals een gastric bypass of een gastric sleeve. Maar ook crashdiëten of een zwangerschap kunnen slappe huid tot gevolg hebben. Hoe meer je afvalt op korte termijn, hoe groter de kans. De huid kan vaak het volumeverlies niet volgen door gebrek aan elasticiteit.

Bij een erge vorm van obesitas wordt de huid langzaam uitgerekt tot een bepaald punt, waarna het nog moeilijk z’n oorspronkelijke vorm aanneemt.


Overtollige huid wordt op verschillende manieren in de hand gewerkt:

  • Te snel gewichtsverlies

  • Oudere huid

  • Minder elastische huid

  • Droge huid


Onze gouden tips om de huid te verstevigen:

Tip 1: Drink veel water

Je hebt het waarschijnlijk al 100 keer gehoord: water drinken is belangrijk. Het hoort bij een gezonde levensstijl, onze huid is een groot orgaan en net als alle organen in ons lichaam heeft het water nodig om goed te kunnen filteren. Afvalstoffen te kunnen uitscheiden. Water helpt ook om je huid te hydrateren en gezond te houden. Je bevordert de elasticiteit van je huid en kan zo de kans op slappe huid vermijden.


Tip 2: Bescherm je huid tegen de zon


Uv-stralen zijn uitermate schadelijk voor onze huid. Zonnestralen kunnen verschillende lagen van onze huid doordringen en beschadigen met allerlei mogelijke gevolgen. Van rimpels tot huidkanker. Het staat vast dat een goed beschermde huid, meer kans heeft om z’n elasticiteit te behouden.Tip 3: Rook niet

Veel uitleg hoeven we hier niet bij te geven. Roken is ongezond. Het is slecht voor je longen, je gezondheid, je huid… alles.


Tip 4: Sport 

Sporten zal je helpen je huid strakker te houden en zal bijdragen aan je poging tot gewichtsverlies. Een echte win-win. Vraag hierover persoonlijk advies en integreer enkele spierversterkende oefeningen. Spieren zijn namelijk essentieel om je huid soepel te houden. Daarnaast is sport ook heel belangrijk om slappe huid tegen te gaan nadat je sterk vermagerd bent. Wil je slappe huid verstevigen? Dan is een combinatie van kracht- en cardiotraining aangeraden. 


Tip 5: Eet gezond

Gezonde voeding heeft meer invloed op onze huid dan men denkt. Vooral vitamine C en eiwitten zorgt voor een meer elastische huid. Daarnaast zal gezonde voeding niet enkel slappe huid verstevigen, maar ook helpen bij het vermageren. Ook hierin kunnen wij jouw begeleiden en ondersteunen met onze NIEUWE RSTART DETOX EN BOOST Trajecten van LIvLiv. 


Tip 6: Verzorg je huid goed

Zelfzorg mag je niet onderschatten. Het draagt bij aan ons fysiek en mentaal welzijn. Gun jezelf een momentje en plan een consequente skincare routine in. Enkele producten die je huid actief gaan voeden en hydrateren, maken een wereld van verschil in de huidversteviging. 

Het is heel belangrijk om de huid goed te ontdoen van de dode huidcellen, dit doe je door gebruik te maken van een scrub. Wij zijn enorm fan van de lipo scrub van Bioslimming. Het verbetert de bloedcirculatie en de eliminatie van vetten. Deze scrub bevat Cafeïne en extract van Palmaria palmata (zeewier). Deze combinatie heeft een afslankende en huidverstevigende eigenschappen.. 

Na het scrubben zal jouw huid intens zacht zijn maar ook heel ontvankelijk om andere werkzame producten op te nemen. Het is dan ook belangrijk om de huid goed in te smeren. Hiervoor zijn meerdere opties afhankelijk van wat jou doel is. 

Ben je tevreden met je gewicht en wil je enkel werken op de elasticiteit van de huid? Dan is Perfect Body15 ideaal om mee te starten. Is jouw huid al gewoon aan Perfect Body15 dan kan je gerust overstappen op  Perfect Body30. Wens je toch nog af te slanken en de huid te ondersteunen tijdens u afslank traject. Dan kan dit uiteraard ook met onze Bioslimming behandelingen als ook met de producten voor thuisgebruik. Tip 7: Ondersteun de huid langs de binnenkant 

Iets wat zeker ook een verschil kan maken bij huidversteviging is het gebruik van supplementen. 

Collageen is niet alleen goed voor onze huid maar ook voor onze haren , nagels , bindweefsel , botten , kraakbeen. Let op welk collageen je gebruikt, liefst een collageen dat geen suikers/suikervervangers bevat . 

10g per dag is echt de minimale hoeveelheid dat je nodig hebt voor een goede opname in ons lichaam. 

Geef jouw lichaam een collageen boost van 30 dagen en ervaar zelf het verschil.Deze formule bevat:

- Hoogst gedoseerd 10g  gehydrolyseerd collageen met vitamine c

- 91% absorptie

- Deze smart collagen shots bevatten GEEN suikers , 0% zoetstoffen wat heel belangrijk is voor iedereen dat bezig is met een gezondere levenstijl.

- Keratine precursoren: l-cysteine & l-methionine

- Wetenschappelijk onderbouwd met klinische studies.

Vitamine A, B3, C, D, E

Magnesium

Omega 3


Heb je nood aan extra advies of zit je met een vraag??
Overtollige of slappe huid als gevolg van snel gewichtsverlies.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x