De menopauze en gewichtstoename: wat is er aan te doen?

De menopauze en gewichtstoename: is er een verband?

Tijdens de menopauze worden de vrouwelijke hormonen, oestrogenen, niet meer geproduceerd. De mannelijke hormonen, testosteron, worden echter nog wel geproduceerd, maar in een kleinere hoeveelheid. Die hormonale verandering zorgt voor een nieuwe vetverdeling. Het vet zit niet langer geconcentreerd ter hoogte van de dijen en heupen zoals tevoren, maar verplaatst zich meer naar de buik. Daarnaast kunnen de hormonale veranderingen invloed hebben op de verzadiging.

De menopauze heeft ook grote gevolgen voor de groei- en opslaghormonen, zoals insuline. Het lichaam wordt wat zwaarder omdat het minder gemakkelijk vet kwijtraakt.

Maar de overgang is niet de enige oorzaak. Ook andere factoren kunnen een invloed hebben op de gewichtstoename in deze periode van het leven.

 • De veroudering van het lichaam: de spiermassa neemt af en daardoor heeft het lichaam meer moeite om de calorieën te verbranden.
 • Weinig lichaamsbeweging: hoe ouder men wordt, hoe meer men de neiging heeft om de sportieve activiteiten te beperken. Het lichaam kan het teveel aan vet dan niet meer wegwerken.
 • Stress: het zenuwstelsel beïnvloedt het opwekken van de eetlust en de opslag van vetcellen. 
 • Verkeerde voeding: het gebruik van te veel zetmeel houdende producten en voedingsmiddelen met een hoge glycemische index (aardappelen, wit brood, dadels, enz.), zorgt voor een gewichtstoename.
 • Een leegte die moet worden opgevuld: vanaf 50 jaar komt men vaak in situaties terecht die een leegte kunnen achterlaten: de kinderen die het huis uit gaan, het overlijden van een naaste, een scheiding. Men heeft dan snel de neiging om die leegte op te vullen door te eten.

Menopauze en gewichtstoename


Om af te vallen tijdens de overgang is het vooral belangrijk om te zorgen voor een evenwichtig voedingspatroon. Dat betekent dat u alles kunt eten, op het juiste moment en in de juiste verhoudingen. 

Eet bij voorkeur seizoensproducten, fruit en groente en drink veel water. De middagmaaltijd moet de voedzaamste zijn, de avondmaaltijd moet daarentegen lichter zijn. ’s Nachts wordt er namelijk meer vet opgeslagen, omdat men minder beweegt. U mag tussen de maaltijden door eten, maar neem dan iets gezond en licht zoals magere yoghurt of een stuk fruit.

Voeding is niet de enige mogelijkheid om gewichtstoename te lijf te gaan. Hieronder vindt u nog enkele tips:

 • Lichaamsbeweging: elke dag 30 minuten bewegen, ook al is het minder intensief dan vroeger, helpt om de calorieën te verbranden en om de spieren weer op te bouwen. Het is ook een goede manier om stress kwijt te raken.
 • Rust: het groeihormoon dat de opslag van vet voorkomt, wordt tijdens de slaap afgescheiden.
 • Ontspanning: het is belangrijk om uzelf ontspanning te gunnen om stress tegen te gaan.


Stop met dieten


Bespaar u de diëten, vooral de caloriearme die de productie van testosteron bevorderen. Neem liever voedingsgewoontes aan die op lange termijn gezond zijn. Vind je dit moeilijk? Laat je dan hierin begeleiden om het doel voor ogen te bereiken. Soms kunnen enkele aanpassingen aan  jouw voedingsgewoonte een wereld van verschil maken. 
Probeer onze Belly Perfection eens uit, je gaat versteld staan van het resultaat.

Na de menopauze merken veel vrouwen dat ze een buikje krijgen – zelfs als ze niet aankomen. Tevens kunnen ze last hebben van eetbuien, vocht vasthouden, spijsverteringsproblemen, opgeblazen gevoel….Vele van deze ongemakken zijn te wijten aan een afnemend oestrogeengehalte, niet goed werkende darmen en te kort aan essentiële mineralen. Belly Perfection bevat fyto-oestrogenen of oestrogeen modulerende stoffen, guarana, een heilzame mix van chromium, magnesium, kalium en selenium. Het is een voedingssupplement dat gericht is op het buikvet. Belly Perfection is een echte bondgenoot voor wie op zoek is naar een plattere buik en verfijnde heupen.

*De formule is gebaseerd op plantenextracten en de smaak van rood fruit is heerlijk. Ook is het een clean label en vegan!

Het belangrijkste actieve ingrediënt, gewonnen uit Siciliaanse bloedsinaasappel, heeft een afslankend effect op de taille en heupen. Het hoge gehalte aan anthocyanines heeft zijn werking op  het metabolisme van adipocyten en  tegen de vetophoping.


Belly Perfection Bioslimming


Het is klinisch bewezen dat Siciliaans bloedsinaasappelextract helpt bij:

 • Verlaging van de body mass index (BMI)
 • Vermindering van taille- en heupomtrek
 • Vermindering van ichaamsgewicht
 • Verbranding van vetten
 • Verbeteren van lichaamssamenstelling

Siciliaans bloedsinaasappelextract is afkomstig van Moro-sinaasappelsap, geteeld op Sicilië. Moro-sinaasappels bevatten veel vitamine C, flavonoïden, hydroxykaneelzuren en anthocyanines die antioxiderende eigenschappen bevatten.


ACTIEVE INGREDINTEN EN HUN WERKING:

 • Siciliaans bloedsinaasappelextract (Citrus Sinensis L. Osbeck var. Moro): Werkt tegen de ophoping van vet.
 • Droog extract van guaranazaad (Paullinia cupana h.b.k): Helpt bij gewichtsbeheersing. Draagt bij aan de vetverbranding.
 •  Venkelextract (Foeniculum vulgare Miller): Ondersteunt eetlust, spijsvertering en ontlasting.
 • Chroom: stabiliseert bloedglucosespiegel.Wil je op korte tijd een verandering aan jouw figuur, een zichtbaar resultaat al na 1 behandeling? 

Dan is BIOSLIMMING echt wat jij zoekt. Bioslimming is een prijswinnende afslankende en anti-cellulite behandeling van Provence Cosmetics die na 1 behandeling een zichtbaar en voelbaar resultaat geeft.De menopauze en gewichtstoename: wat is er aan te doen?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x