Cellulite / Cellulitis

Cellulite komt wereldwijd voor bij meer dan 85% van de vrouwen na de puberteit. 

De symptomen van cellulite zijn een bobbelige huidstructuur, vaak op de (boven)benen en billen. 92% Van de vrouwen heeft cellulite op de benen, 74% van de vrouwen heeft billen met cellulite. Cellulite wordt naast sinaasappelhuid ook wel omschreven als putjes in benen of billen.


WAT IS CELLULITE / CELLULITIS?

Zie je die putjes, kuiltjes of bobbeltjes op je billen of (boven)benen die maar niet verdwijnen, wat je ook doet? Dat is zeer waarschijnlijk cellulite, in de volksmond ook wel sinaasappelhuid of cellulitis genoemd. Een probleem waar veel vrouwen mee te maken hebben.


HOE WORDT CELLULITE VEROORZAAKT?

 • De boosdoeners zijn de bindweefselstrengen die de huid verbinden met het onderliggende bindweefsel. Deze trekken de huid omlaag waardoor jij putjes ziet in je benen of cellulite op je billen. Cellulite ontstaat dus niet per definitie door overgewicht.

 • Stagnering van de bloed en lymfecirculatie met daarmee gepaard gaande vochtophopingen

 • Verstopte vetcellen die samenklonteren en plakken vormen (sommige vetcellen worden groter, waardoor ze het weefsel op sommige plaatsen onder de huid omhoog duwen).

 • Verklevingen van huidlagen.

 • Verslapping van de huid.


HET VERSCHIL TUSSEN CELLULITE EN CELLULITIS

Cellulite en cellulitis worden dikwijls door elkaar gehaald, maar zijn volledig verschillend van elkaar. Cellulitis is een huidaandoening die het gevolg is van een bacteriële infectie van het onderhuidse weefsel. De symptomen van cellulitis zijn een extreem rode en gezwollen huid, pijn en hoge koorts. Iets helemaal anders dan cellulite, dus.


OORZAKEN VAN CELLULITE

Cellulite komt meestal voor bij vrouwen, en dat kan op elke leeftijd en bij elke lichaamsbouw. Meestal gaat het over een combinatie van verschillende factoren:


1. LEEFTIJD

De collageenproductie neemt af naarmate je ouder wordt, waardoor je huid dunner en minder elastisch wordt. Het bindweefsel wordt zwakker en het vetweefsel kan plaatselijk omhoog worden geduwd. De kans bestaat dus dat je (alsnog) cellulite krijgt als je ouder wordt.


2. GESLACHT

Veel meer vrouwen dan mannen, zo’n tachtig tot negentig procent om precies te zijn, heeft last van cellulite. Mannen hebben in het algemeen een lager vetpercentage, en ook de structuur van het onderhuidse bindweefsel is helemaal anders.


3. HORMONALE VERANDERINGEN

Hormonale veranderingen (vb. de anticonceptiepil, een zwangerschap of de menopauze) kunnen cellulite veroorzaken of verergeren. De pil kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je meer vocht vasthoudt, waardoor je last krijgt van een hobbelige huid.


4. GENETISCHE AANLEG

Het kan ook in de genen zitten: heeft je (groot)moeder veel last van cellulite, dan is de kans groot dat ook jij het zult krijgen.


5. LEVENSSTIJL

Roken, alcohol, veel vet en zout, weinig beweging, … Ze hebben allemaal een invloed op je bloedvaten en je vetopslag, en zo ook op de vorming van cellulite.


KUN JE CELLULITE VERMINDEREN?

Laten we meteen met de deur in huis vallen: je kunt cellulite nooit volledig doen verdwijnen, want tegen genen en hormonen kun je niet opboksen. Met deze tips ga je de (verdere) vorming van cellulite tegen en kun je bestaande cellulite minder zichtbaar maken.


1. EET GEZOND

Alcohol, vet en zout werken cellulite in de hand. Kies daarom eerder voor veel groenten en fruit: vooral groenten en fruit met veel vitamine C (denk aan sinaasappelen, paprika’s, citroenen en kiwi’s) zijn goed om cellulite aan te pakken. Ze gaan de afbraak van collageen tegen, wat goed is voor een soepele en elastische huid.

Het eten van gezonde proteïnen heeft daarnaast ook een gunstig effect. Zet daarom eens wat vaker (vette) vis, eieren, wit vlees, bonen, noten en volkorenbrood op tafel.


2. DRINK VOLDOENDE WATER

Probeer 1,5 liter per dag te drinken: dat is wat je lichaam nodig heeft om je lymfesysteem goed te doen werken en om de hydratatie van je huid optimaal te houden. Zwarte thee, koffie en alcohol werken cellulite net in de hand; water is daarom een beter idee.


4. DETOXING

Vitamine C in citroensap is geweldig voor de verbetering van de huidgezondheid, terwijl de capsaïcine in cayennepeper de bloedcirculatie bevordert. Zo wordt de vermindering van cellulite aanzienlijk. Driemaal daags een thee met citroen en cayenne zal binnen een paar weken een merkbaar effect geven op de omvang van de vetcellen en de textuur van cellulite. Citroen en cayennethee helpt ook om het lichaam te ontgiften, waardoor het uitstekende voeding is bij cellulite.

Bioslimming Drink verwijdert afvalstoffen (detox-effect), werkt vocht-verdrijvend , verbrandt vetten en is een natuurlijke eetlustremmer! Deze is gemaakt van een hoge concentratie plant extracten met bewezen detox en afslankende werking. De opgehoopte gifstoffen in het lichaam vertragen de stofwisseling wat vaak de oorzaak is van toename in het gewicht, zwellingen / vochtophoping, puistjes, etc. Bioslimming drink heeft een detox en afslankende werking en is een natuurlijke vetverbrander. Na inname wordt het verzadigingsgevoel significant verhoogt.


3. SLAAP GENOEG

Slaap minstens 7 à 8 uur per nacht. Een goede nachtrust is super voor je hormonenbalans en ook dat heeft invloed op je huid! 

 

4. BEWEEG VOLDOENDE

Bewegen zorgt voor een betere bloeddoorstroming en is natuurlijk erg gezond. Je blijft fit en hebt meer energie. Naast cardio-oefeningen zoals wandelen, fietsen en zwemmen, zijn deze oefeningen alvast erg effectief om cellulite tegen te gaan.


5. BEHANDELINGEN DIE EEN POSITIEF EFFECT HEBBEN OP CELULLITE

Cupping zorgen ervoor dat afvalstoffen en vetophopingen vanuit de diepere huidlagen gemakkelijker kunnen worden afgevoerd en richt zich vooral op het verstrakken van de huid. Met behulp van glazen bokalen cups wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd  en verbeterd, zorgt het ervoor dat eventuele vochtophopingen in je huid worden verminderd en wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Met een strakkere, egalere huid tot gevolg.”Bioslimming richt zich op de 3 elementen van cellulite:

- het collageen

- verminderen van vet (ophopingen)

- verbetering van de bloedcirculatie

Bioslimming verhoogt de bloedsomloop door de warme component in Active Slim Gel en Active Slim Crème. Deze crème en gel breken de vetten af en verzachten de huid.

De toepassing van Ultra Slim Effect helpt ontstekingen te verminderen, vocht af te voeren en doorbloeding te verhogen. Deze factor is zeer belangrijk omdat cellulite zich meestal ophoopt in gebieden waar de doorbloeding slecht is!

Bioslimming heeft een hoge concentratie van cafeïne. De cafeïne heeft een sterk stimulerend effect op de stofwisseling, versnelt de bloedcirculatie en versnelt de vetverbranding. De vetverbrandingseigenschappen van cafeïne worden versterkt met algen extracten die in de Bioslimming formules worden gebruikt.

Op unieke wijze gebruikt Bioslimming beide thermische componenten: warm en koud! Op deze wijze wordt de behandeling nog intensiever. Dit betekent dat de ingrediënten de huid dieper doordringen, de plaatselijke doorbloeding verhoogt en de lymfedrainage wordt gestimuleerd. Bioslimming geeft de huid de souplesse en vitaliteit terug.


Etherische oliën hebben een kleine molecule. Vanwege hun kleine omvang en snelheid en lipide-achtige eigenschappen, kunnen ze de tweede huidlaag binnen komen. De etherische oliën die worden gebruikt in onze formules hebben de onderstaande eigenschappen:

- Reduceren van giftige- en andere afvalstoffen in het lichaam

- Verbeteren van van de bloedcirculatie

- Versnellen vet verbranding en verzachten de huid

- Daarnaast stimuleren etherische oliën de lymfedrainage

- Ontgiften van de huid

- VochtafvoerBioslimming Oud-Turnhout


TC Cryo vriest niet en activeert met Contrast Cryolipolyse lichaamseigen processen die het hardnekkige witte vet omzetten in energie. Tevens wordt de aanmaak van nieuwe witte vetcellen afgeremd en wordt een groot deel van de al aanwezige bruine vetcellen tijdens diezelfde behandeling verbrand! Met de TC CRYO  wordt de doorbloeding en lymfecirculatie gestimuleerd, waardoor de aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen weer herstelt. Je zult hierdoor niet alleen meerdere centimeters verliezen op de behandelde zones, het zorgt ook voor een stevigere, strakkere en gezonder uitziende huid!


Tc Cryo Oud-Turnhout


6. SMEREN KAN OOK HELPEN

Ben je opzoek naar een product dat echt werkt en waarmee je cellulite, vetten en huidverslapping snel aanpakt?

Bioslimming Trio Home Set is de thuisversie van de met prijzen overladen Bioslimming Active Wrap. Met deze set, die gemakkelijk is in gebruik, kan je meerdere behandelingen doen.

Zichtbaar resultaat al vanaf de eerste behandeling

 • Vermindering van cellulite (sinaasappelhuid )

 • Versnelde vetverbranding in de tweede huidlaag

 • Huidversteviging en aanmaak collageen

 • Verbetering van bloedcirculatie

 • Afvoeren van afvalstoffen en vochtophopingen

 • Vermindering van striae en spataderen

 • Huid egalisering na liposuctie

Lipo Scrub

Een roze, romige afslankende exfoliërende gel die onmiddellijk smelt op je huid.

Het verbetert de bloedcirculatie en de eliminatie van vetten.

Deze scrub bevat Cafeïne en extract van Palmaria palmata (zeewier)

Deze combinatie heeft een afslankende en huidverstrakkende eigenschappen..

• Maakt de huid strakker, gladder en rustiger

• Stimuleert drainage en bevordert afslanken

• Voedt en hydrateert de huid

• Versterkt de effectiviteit van Control Shape


Bioslimming Oud-TurnhoutCellulite / Cellulitis

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x